Al vele jaren werk ik met lasers in tandheelkunde.

Het is inderdaad een heelkunde als je de juiste instellingen van je laserapparaat kent  en weet wat je doet. Want dan kun je tenminste doen wat je weet.

Vele cursussen en congressen heb ik gevolgd in het buitenland om te begrijpen wat het apparaat precies doet en wat er uiteindelijk uit de lasertip komt en wat dit dan doet op het doel.

 

 

 

 

 

 

In het apparaat zit een laserruimte waar een lichtstraal wordt opgewekt die aan het uiteinde door de lasertip naar buiten gaat.

Die lichtstraal richt je op het doel en afhankelijk van de sterkte kun ermee genezen, bijna pijnloos snijden en boren.

 

 

 

 

 

 

 

Met mijn Waterlase MD een  Er,Cr.YSGG laserstraal van 2780nm kan ik vele verrichtingen uitvoeren  zoals een lipbandje verwijderen, met daarvoor een speciale lasertip die mooi en secuur het bandje klieft en daarna een mooi laserverbandje aanbrengt.

Indicatie; baby’s die moeilijk kunnen drinken omdat een te kort boven lipbandje geen goede afsluiting geeft waardoor er tijdens het drinken teveel lucht binnenkomt.

Dit is een betere manier dan gewoon doorknippen want dat groet weer terug vast of onder narcose dat veel te belastend is.

Bij volwassenen vooral in het onderfront wil het tandvlees naar beneden trekken door een te strak lipbandje waardoor die los gaan staan.

 

Parodontologie; het krabben en flap snijden is een ouderwetse barbaarse methode die al vele jaren werkt echter pijnlijk en zéér patiënt onvriendelijk is.

Met mijn Er.Cr;YSGG laser is het mogelijk om dit op een aangename en nieuwe methode uit te voeren.

Daarvoor ben ik op cursus geweest in Chicago.

Dr Steward Rosenberg en Dr Lawrence Nurin ontwikkelden de cursus voor mijn laser;  http://www.laserperiodontist.net/advanced-laser-periodontics-course.html

de resultaten zijn prachtig en geen lange napijn zoals op de oude manier, omdat ik weet wat ik daarvoor moet doen.

Paroprotocol van Biolase. Brochure

Implantologie  en dan vooral periimplantitis is makkelijk te behandelen met mijn laser omdat dit laserlicht in  de watermoleculen(ook van het weefsel) wordt opgenomen waardoor dit uiteen spat.

 

In combinatie met de waterspray uit de laser en laserlicht ontstaat er een hydrokinetisch effect die bij  periimplantitis zowel het implantaat reinigt als de het ontstoken weefsel belicht.

Vrijleggen implantaat gebeurt zonder te bloeden en geef geen schade aan het implantaat bij de juiste instelling.

Boren met het turbohoekstuk is een extra dimensie het duurt wat langer en het is indrukwekkend dat een lichtstraal in een tand een gaatje kan schoonboren.

Daarbij wordt mede het water in glazuur en dentine geabsobeerd en door hydrokinetisch effect onstaat een schone caviteit.

Voor Low Level Laser Therapie  (LLLT) maak ik gebruik van de 810nm Laser Smile ook van www.biolase.com